Powerindustry Bulgaria  

CEGH и Булгартрансгаз подписаха меморандум за подкрепа на газов хъб Балкан

09.01.2019   |   Бизнес
 
На 20 декември 2018 г. Австрийският централноевропейски газов хъб (CEGH) и българският опреатор на газопреносна мрежа Булгартрансгаз подписаха Меморандум за разбирателство за сътрудничество при разработването на газов хъб Балкан в България.
 
В рамките на срещата в Министерство на енергетиката стана ясно, че Булгартрансгаз планира разширяването на българската газопреносна мрежа с цел превръщането на страната в основен разпределителен център за европейските пазари на природен газ.
 
CEGH ще окаже подкрепа чрез предоставяне на помощ, услуги и информация, като планира да допринесе за сътрудничеството със споделяне на информация, ноу-хау и най-добри практики по отношение изграждането и функционирането на проекта, както и информация по правните и регулаторни въпроси на ЕС.
 
"За нас е голяма чест да си сътрудничим с Булгартрансгаз за развитието на газов хъб Балкан. България ще играе ключова роля за сигурността на доставките и конкурентоспособността на Югоизточна Европа", сподели изпълнителният директор на Централноевропейския газов хъб AG, Готфрид Щайнер.
     
Източник: Булгартрансгаз

Ключови думи: Булгартрансгаз   CEGH   газов хъб "Балкан"   газоразпределителен център  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...