Powerindustry Bulgaria  

Цените на електроенергията на едро в Европа продължават да нарастват

13.02.2019   |   Бизнес
 
Докладът за електроенергийните пазари за третото тримесечие на 2018 г. на Главна дирекция Енергетика към Европейската комисия показва, че цените на електроенергията на едро в Европа продължават да нарастват.
 
Според данни от доклада средномесечната цена на електроенергията се повишава от 42 €/MWh през януари 2018 г. до 63 €/MWh през септември същата година, като се наблюдава ръст при търсенето в индустриалния и в битовия сектор. През 2018 г. се покачват и цените на газа и въглищата с 30 и 11% съответно, както и на квотите за въглеродни емисии.
 
За разлика от предходни години таксите не са основният фактор за повишаване на цените на дребно, като те до голяма степен остават стабилни с леко повишение от 1% на годишна база в половината от държавите членки на ЕС. Най-високите цени за индустриални консуматори са регистрирани във Великобритания (171 €/MWh), следвана от Германия и Италия. По отношение на цената за домакинствата водеща позиция заема Дания с 327 €/MWh, следвана от Германия и Белгия.
     
Източник: АТЕБ

Ключови думи: АТЕБ   електроенергия   електроенергиен пазар  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...