Powerindustry Bulgaria  

Местният добив от Черно море ще увеличи ликвидността на газовата борса - 20.02.2019

20.02.2019   |   Начало»Бизнес
 
Местният добив в дълбоко Черно море е една от най-реалните форми на диверсификация на източниците на енергийни ресурси, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на посещение на сондажния кораб Noble Globetrotter II в Бургас. Петкова и вицепремиерът Томислав Дончев се запознаха на място с предстоящите дейности по провеждане на проучвателен сондаж в блок "Хан Кубрат".
 
"Правителството вече четвърта поредна година концентрира усилията си за изграждане на липсващата инфраструктура и за развитие на пазара на природен газ в страната", сподели Петкова.
 
Актуализираната в края на миналата година енергийна стратегия очертава либерализация на пазара на природен газ и създаването на борса за търговия с газ, за което вече Булгартрансгаз регистрира дружеството Газов хъб Балкан, което ще оперира платформи за търговия. Енергийният министър акцентира, че дългосрочната визия на правителството предвижда 49% от собствеността му да бъде предоставена на частни инвеститори.
     
Източник: МИ

Ключови думи: МИ   енергийни ресурси   енергетика   природен газ  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...