Powerindustry Bulgaria  

КЕВР прие проект на Правила за измерване на количеството електрическа енергия

20.03.2019   |   Събития
 
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри доклад на работната група за проект на Правила за измерване на количеството електрическа енергия (ПИКЕЕ) и проект на нормативен акт.
 
Изготвянето на цялостен нов проект е резултат на окончателното решение на Върховния административен съд, с което са отменени редица текстове от Правилата за измерване на количеството енергия.
 
Приемането на новите Правила подпомага преодоляването на сегашната липса на подзаконова нормативна уредба, регламентираща принципите, начините и местата за измерване, условията и реда за тяхното обслужване, включително реда и начините за преизчисляване на количеството електрическа енергия при установяване на неизмерена, неправилно и/или неточно измерена електрическа енергия и т. н.
 
На 22 март т. г. ще се състои обществено обсъждане, за участие в което са поканени енергийни дружества, държавни органи, браншови организации, организации на потребители и др.
     
Източник: КЕВР, снимка: Dreamstime

Ключови думи: КЕВР   ПИКЕЕ   електрическа енергия  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...