Powerindustry Bulgaria  

Министър Петкова обсъди с румънския си колега развитието на енергийните проекти между двете държави

03.04.2019   |   Бизнес
 

Напредъкът по реализацията на съвместните енергийни проекти между България и Румъния обсъдиха българският министър на енергетиката Теменужка Петкова и румънският й колега Антон Антон. Министър Петкова участва в правителствена делегация в румънската столица, водена от премиера Бойко Борисов.

Министрите на енергетиката разговаряха за съвместната работа на България и Румъния в рамките на Групата на високо равнище за междусистемно свързване в Централна и Югоизточна Европа CESEC. Дейността в рамките на групата е съсредоточена както върху изграждането на нови газопроводи, така и върху оптималното използване на съществуващата инфраструктура. Министър Петкова изтъкна, че завършването на компресорната станция Подишор на румънска територия, част от междусистемната газова връзка България-Румъния, е от ключово значение за постигане на реверсивен поток между двете страни и оптимални условия за функциониране на връзката. Министър Антон сподели, че предстои компресорната станция да бъде пусната в експлоатация през тази година.

Министър Петкова информира своя колега и за напредъка по изграждането на електропровод 400 kV между Добруджа и Бургас. Проектът е потвърден от ЕК като проект от общ интерес за увеличаване на преносната способност между България и Румъния, известна като коридор Черно море.

     
Източник: МИ

Ключови думи: МИ   Теменужка Петкова   CESEC  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесРеализацииИнвестицииВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...