Powerindustry Bulgaria  

ДП РАО с разширен обхват на акредитация

15.05.2019   |   Бизнес
 
През април т. г. Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" (ДП РАО) официално получи документ за разширение към обхвата за акредитация с включване на параметър “специфична масова активност”.
 
Този параметър е важна характеристика на материали, за които се предполага, че имат радиоактивно замърсяване. С контролиране на стойностите му, се гарантира, че няма да има изтичане на радиация в околната среда. 
 
За количественото определяне на стойностите на този параметър, ДП РАО разполага със Система за измерване и освобождаване от контрол (СИОК) – FRM-02. Ежедневно се извършват проверки за функционална годност по разработени в методики в ОК „С“- ОР. 
 
СИОК-FRM-02 е основно средство за измерване на въпросния акредитиран параметър. Измервателният процес е напълно автоматизиран, като производителността на системата е до 50 тона на денонощие.
 
С помощта на СИОК-FRM02 се реализира финалното измерване по параметъра, като резултатът се сравнява с нивата за освобождаване от регулиране, записани в нормативните актове по прилагане на ЗБИЯЕ.
     
Източник: ДП РАО

Ключови думи: ДП РАО   СИОК   радиоактивност   ЗБИЯЕ  

Област: Проекти  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...