Powerindustry Bulgaria  

АЯР бе домакин на международния ВВЕР форум

04.07.2019   |   Събития
 

От 17 до 20 юни Агенцията за ядрено регулиране бе домакин на 26-тия годишен форум на регулаторните органи на страните, експлоатиращи реактори тип ВВЕР (водо-воден енергиен реактор).

Вън форума участваха представители от 12 страни - Армения, България, Беларус, Китай, Чехия, Финландия, Унгария, Иран, Русия, Словакия, Украйна, Германия, както и представители на Международната агенция за атомна енергия.

Срещата бе открита от председателя на АЯР ст.н.с. д-р Лъчезар Костов. Участниците представиха доклади относно експлоатацията на ядрените централи и запознаха колегите си с новостите в областта на ядрената и радиационната безопасност в страните, които представляват.

Гостите посетиха АЕЦ Козлодуй, където се срещнаха с ръководството и се запознаха отблизо с дейността на централата. На участниците беше предоставена възможност да разгледат и съоръженията на VI енергоблок.

     
Източник: АЯР

Ключови думи: АЯР   Агенция за ядрено регулиране   реактори ВВЕР   ядрена безопасност  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...