Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

Проведе се обществено обсъждане на десетгодишния план за развитие на мрежите на Булгартрансгаз

18.07.2019   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Комисията за енергийно и водно регулиране проведе обществено обсъждане на десетгодишния план за развитие на мрежите на Булгартрансгаз в периода 2019-2028 г. В него взеха участие началникът на управление "Анализи и международна дейност" в Булгартрансгаз Ясен Иванов и други представители на дружеството, както и председателят на Българската газова асоциация Пламен Павлов.

В десетгодишния план за развитие са посочени проектите на Булгартрансгаз за модернизиране, рехабилитация и разширение на съществуващата газопреносна инфраструктура (включително модернизация на компресорни станции), за изграждане на междусистемни газови връзки със съседните страни и на връзки между националната газопреносна мрежа и газопреносната мрежа за транзитен пренос на природен газ. Предвидените инвестиции се очаква да допринесат за повишаване на техническата сигурност и надеждност на газовата инфраструктура за посрещане на очакваното нарастващо търсене на природен газ в страната и региона.

За тази цел ще бъдат извършени реконструкции, рехабилитации и основни ремонти на преносните мрежи и изграждане на нови обекти към съществуващата инфраструктура за повишаване ефективността на експлоатацията. Сигурността на доставките на природен газ за страната се предвижда да се осъществи чрез инвестиции в изграждането на междусистемни връзки за осигуряване на свързаност с други газопреносни мрежи и разширяване на подземното хранилище за съхраняване на природен газ.

В десетгодишния план са посочени и мерките, които ще бъдат предприети за осигуряване на достъп до природен газ на нови общини и на нови крайни потребители, което ще доведе до екологични ползи, повишаване на качеството на живот на населението и енергийна ефективност.

До 30 юли заинтересованите страни могат да внесат своите писмени становища като окончателното решение за одобряване на Десетгодишния план за развитие на мрежите за периода 2019-2028 г. на Булгартрансгаз ще бъде взето на закрито заседание на КЕВР на 8 август т. г.

     
Източник: КЕВР

Ключови думи: КЕВР   Комисия за енергийно и водно регулиране   Булгартрансгаз  

Област: Събития  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...