Powerindustry Bulgaria  

Мини Марица-изток партньор в дуалното обучение на две професионали гимназии

02.08.2019   |   Начало»Кариери
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Дружеството "Мини Марица-изток" ЕАД партнира на две професионални гимназии в област Стара Загора за обучение в реална работна среда по специалности, които са приложими в производствената дейност. Съвместната работа за следващите няколко години цели изграждане на квалифицирани млади хора с много добри перспективи за реализация на пазара на труда.

В края на първото полугодие на 2019 г. 14 ученици от XI клас на Професионална гимназия по електротехника и технологии "Г. С. Раковски", Стара Загора завършиха учебната година като обучаеми в реална работна среда по професия "Електротехник", специалност "Електрообзавеждане на производството", съгласно подписано партньорско споразумение по швейцарски проект за дуално обучение. От септември 2018 г. те работят по трудов договор в участъците „Ел. ремонт“ в трите рудника под прякото ръководство на едни от най-добре подготвените и опитни специалисти и работници.

През 2017 г. Мини Марица-изток ЕАД направи заявка за една паралелка дуално обучение от 25 ученици по професията "Машинен техник", специалност "Машини и съоръжения за добивната промишленост и строителството" от Професионална гимназия "Св. Иван Рилски", Раднево. В края на първото полугодие на 2019 г. учениците завършиха X клас и подготвят документи за стартиране на практическото си обучение в реална работна среда.

През септември с тях ще бъдат сключени трудови договори и те ще работят по два дни седмично в механичните работилници на трите рудника. Ръководствата на клоновете отделят особено внимание на избора на наставници, които освен да отговарят на нормативните изисквания за образование, квалификация и професионален опит, трябва да бъдат и мотивирани да работят с учениците, коментираха от дружеството.

     
Източник: Мини Марица-Изток

Ключови думи: Мини Марица-изток   професионално дуално обучение   образование   ПГЕТ "Г. С. Раковски"   ПГ "Св. Иван Рилски"  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Международен панаир Пловдив 2023
Подобни статии
Be Renewable 2023

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Кариери
Международен панаир Пловдив 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...