Powerindustry Bulgaria  
TLL Media
TLL Media

Мини Марица-изток партньор в дуалното обучение на две професионали гимназии

02.08.2019   |   Начало»Кариери
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Дружеството "Мини Марица-изток" ЕАД партнира на две професионални гимназии в област Стара Загора за обучение в реална работна среда по специалности, които са приложими в производствената дейност. Съвместната работа за следващите няколко години цели изграждане на квалифицирани млади хора с много добри перспективи за реализация на пазара на труда.

В края на първото полугодие на 2019 г. 14 ученици от XI клас на Професионална гимназия по електротехника и технологии "Г. С. Раковски", Стара Загора завършиха учебната година като обучаеми в реална работна среда по професия "Електротехник", специалност "Електрообзавеждане на производството", съгласно подписано партньорско споразумение по швейцарски проект за дуално обучение. От септември 2018 г. те работят по трудов договор в участъците „Ел. ремонт“ в трите рудника под прякото ръководство на едни от най-добре подготвените и опитни специалисти и работници.

През 2017 г. Мини Марица-изток ЕАД направи заявка за една паралелка дуално обучение от 25 ученици по професията "Машинен техник", специалност "Машини и съоръжения за добивната промишленост и строителството" от Професионална гимназия "Св. Иван Рилски", Раднево. В края на първото полугодие на 2019 г. учениците завършиха X клас и подготвят документи за стартиране на практическото си обучение в реална работна среда.

През септември с тях ще бъдат сключени трудови договори и те ще работят по два дни седмично в механичните работилници на трите рудника. Ръководствата на клоновете отделят особено внимание на избора на наставници, които освен да отговарят на нормативните изисквания за образование, квалификация и професионален опит, трябва да бъдат и мотивирани да работят с учениците, коментираха от дружеството.

     
Източник: Мини Марица-Изток

Ключови думи: Мини Марица-изток   професионално дуално обучение   образование   ПГЕТ "Г. С. Раковски"   ПГ "Св. Иван Рилски"  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Интер Експо Център
Последно от Кариери
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииЕкспертноПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...