Powerindustry Bulgaria  

Булгартрансгаз отвори офертите за новите компресорни станции

Булгартрансгаз отвори ценовите оферти за избор на изпълнител за изграждане на две компресорни станции, съобщи оператора. Оферти за участие в процедурата са подали двама участници. Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 351 635 657,46 лв. без ДДС.  Реализацията на поръчката цели повишаване сигурността на доставките на природен газ за страната и региона на Югоизточна Европа, както и затвърждаване ролята на България като транзитен център в Европейския съюз.

На публично заседание, на което бяха отворени ценовите оферти в рамките на обществената поръчка за компресорните станции „Расово“ и „Нова Провадия“, стана ясно, че оферти за участие в процедурата са подадени от две обединения Първото - Д3ЗД Расово – Провадия КС с участници в обединението Климатроник ЕООД, ЗАО Алвора, ТОВ Полтаваспецмонтаж и ТЕК – Куатро АД и второто ДЗЗД Ферощал балкангаз с участници в обединението Ферощал Индустрианлаген ГмбХ, Главболгарстрой АД и Главболгарстрой Интернешънал АД.

Предложената най–ниска обща цена за изпълнение предмета на поръчката е на участника ДЗЗД Ферощал балкангаз и е в размер на 179 377 777,00 лв. без ДДС. Предложената от участника Д3ЗД „Расово – Провадия КС“ цена е в размер на 369 094 882,05 лв. без ДДС.

Икономически най-изгодната оферта ще бъде определена въз основа на избрания критерий за възлагане „оптимално съотношение качество/цена“, съгласно обективни показатели, включващи срокове за изпълнение, показател свързан с работата на газотурбинните двигатели, ценови параметри и процент на оскъпяване във връзка с разсроченото плащане. 

     
Източник: Булгартрансгаз; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Булгартрансгаз   Ферощал балкангаз   Расово – Провадия КС    

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Международен панаир Пловдив 2023
Подобни статии
Be Renewable 2023

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Обществени поръчки/Търгове
Международен панаир Пловдив 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...