Powerindustry Bulgaria  

Нова база данни за мониторинг на енергoпотреблението и въглеродните емисии

07.08.2019   |   Реализации
 

Съвместният изследователски център към Европейската комисия представи новата онлайн световна база данни Вложени ресурси-продукция: Отчети за околната среда (WIOD Еnvironmental accounts). Тя предоставя информация за битовото и промишленото енергийно потребление в 40 държави и съответните им въглеродни емисии за периода 2000-2016 г.

Базата данни обхваща 28-те членки на ЕС и още 15 големи икономически сили в световен мащаб – САЩ, Япония, Китай, Бразилия, Индия и др., и представя актуалните тенденции в консумацията на енергия на територията им за периода 2000-2016 г. Данните показват например, че за разглеждания период регионите с най-високо ниво на потребление на изкопаеми горива в света са САЩ (19%), Китай (17%) и ЕС (15%), като дяловете им по отношение на глобалните емисии на въглероден диоксид са съответно 17, 23 и 13%.

Данните са предназначени предимно за лицата, отговарящи за изготвянето на политики, изследователи, журналисти и всички, заинтересовани от въздействията, които оказват отделните държави върху околната среда.

     
Източник: ЕК

Ключови думи: WIOD Еnvironmental accounts   енергопотребление   въглеродни емисии   ЕС   ЕК  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...