Powerindustry Bulgaria  

АЕЦ Козлодуй отчита печалба от 161 млн. лв. за първото полугодие на 2019 г.

08.08.2019   |   Бизнес
 

За първата половина на 2019 г. АЕЦ Козлодуй е реализирала приходи на стойност 637 млн. лв., от които 629 млн. лв. са формирани от продажба на електроенергия, съобщават от дружеството. Печалбата след данъчното облагане е в размер на 161 млн. лв. Произведената електроенергия е с 4,3% повече от планираната. Подобрените резултати от производствената дейност са вследствие на оптималната работа на V и VI блок, а също и повишаването мощността на VI блок до 104%.

От атомната централа отчетоха още, че през първите шест месеца на годината са внесени 238 млн. лв. в държавния и общинския бюджет, като 67 млн. лв. от тях са за вноски във фондовете “Извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения” и “Радиоактивни отпадъци”, 32 млн. лв. – вноски във фонд “Сигурност на електроенергийната система”, 112 млн. лв. са за данъци и такси и 27 млн. лв. са внесени в социални и здравноосигурителни фондове.

     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   ядрена енергетика  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...