Powerindustry Bulgaria  

АЕЦ Козлодуй и ССЕМ организираха среща за кадровите въпроси в ядрената енергетика - 15.08.2019

15.08.2019   |   Начало»Събития
 

Секторният съвет за електрическа мобилност (ССЕМ) и АЕЦ Козлодуй организираха работна среща, посветена на осигуряването на специалисти за ядрената енергетика. Събитието се проведе в Дома на енергетика в гр. Козлодуй с участието на широк кръг от специалисти в областта на енергетиката, образованието, а също и представители на различни институции – МОН, АЕЦ Козлодуй, гимназии, университети, АЯР и др.

"АЕЦ Козлодуй ще работи още много години и от тази гледна точка обезпечаването на предприятието с нужния персонал е от изключителна важност", коментира изпълнителният директор на централата Наско Михов. Той подчерта, че дружеството предприема инициативи, насочени към младите хора, а именно предоставянето на стипендии за много добър успех, договори за работа след дипломиране, както и осигуряване на жилища за младите специалисти в гр. Козлодуй.

Зам. министърът на образованието Таня Михайлова заяви, че подготовката на специалисти не може да бъде отлагана във времето, тъй като това е от първостепенно значение както за енергийния сектор, така и за националната сигурност на България.

     
Източник: ССЕМ, АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   ССЕМ   ядрена енергетика   АЯР  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...