Powerindustry Bulgaria  

Комисията за енергийно и водно регулиране отбеляза 20-ата си годишнина

12.09.2019   |   Бизнес
 

На 10 септември т. г. Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) отбеляза 20 години от своето създаване с тържествено честване.

"Изминалите 20 години от създаването на Комисията за енергийно и водно регулиране утвърдиха българския регулатор като значима институция, която с цялата си дейност се стреми да отговори на високите очаквания на българското общество. Обръщайки се във времето назад, ние правим равносметка на постигнатото и сме готови да отговорим на новите предизвикателства, които стоят пред нас", заяви председателят на КЕВР доц. Иван Иванов.

Като предстоящи предизвикателства доц. Иван Иванов посочи завършването на процеса на пълната либерализация на електроенергийния пазар, с фокус върху защитата на енергийно уязвимите потребители, оказването на регулаторна подкрепа на важната реформа във ВиК сектора, както и ускореното създаване на нормативната база за свързване на българския пазар на електроенергия и природен газ с регионалните пазари.

По време на празника Комисията получи почетен плакет от името на Министерството на енергетиката, както и поздравителни адреси от парламентарната Комисия по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление, от Министъра на регионалното развитие и благоустройството, от Министъра на околната среда и водите, от АЕЦ Козлодуй, от ЕСО, от Енерго-Про и др.

     
Източник: КЕВР

Ключови думи: КЕВР   енергиен регулатор   електроенергиен пазар  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...