Powerindustry Bulgaria  

XIII международна конференция по ВВЕР ядрено гориво ще е в Несебър

15.09.2019   |   Предстоящо
 

Тринадесетата международна конференция по експлоатация, моделиране и експериментална поддръжка на ядрено гориво за ВВЕР WWER Fuel 2019 ще се проведе от 15 до 21 септември т. г. в гр. Несебър, съобщиха от Българската академия на науките. Конференцията се организира на всеки две години от Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН, съвместно с Международната агенция по атомна енергия и се спонсорира от руската компания ТВЕЛ и АЕЦ Козлодуй.

По време на престижния международен форум на експертно ниво ще се обсъждат актуални въпроси и ще се споделят последните постижения в технологиите за управление на ядреното гориво. Също така ще бъдат дискутирани поведението на ядреното гориво и експлоатационния опит, усъвършенстване на дизайна и експлоатацията на горивото, моделиране и експериментална поддръжка, безопасност и управление на качеството, надеждност на горивото за ВВЕР–1000 и управлението на отработеното ядрено гориво.

В конференцията ще участват учени и експерти от България, Русия, Австрия, Германия, Норвегия, Полша, САЩ, Унгария, Швеция, Финландия, Чехия, Индия, Южна Корея и др. Сред тях има представители на научни институти, оператори на ядрени енергийни мощности, компании развиващи дейност в ядрената област, включително производители на ядрено гориво, регулаторни органи и международни организации, отговорни за развитието и безопасността на ядрените технологии и съоръжения.

Международната конференция се провежда от 1994 г. и е доказала своята ефективност чрез приноса си за повишаване на надеждността и безопасната експлоатация на реакторите тип ВВЕР.

С програмата на конференцията можете да се запознаете тук.

     
Източник: БАН

Ключови думи: БАН   АЕЦ Козлодуй   МААЕ   WWER Fuel 2019   ТВЕЛ   ВВЕР–1000  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Предстоящо

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...