Powerindustry Bulgaria  

Делегация инспектира изграждането на новите роторни багери в Мини Марица-изток

19.09.2019   |   Реализации
 

Делегация на Европейската комисия (ЕК) и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР)посети Мини Марица-изток за инспекция на напредъка на проекта по изграждане на модерни роторни многокофови багери, изпълняван по Международен фонд "Козлодуй". Двата нови роторни багера KWK-2000 и KWK-400L конструктивно вече са завършени. В момента продължава дооборудването им и пусково-наладъчните работи по електроинсталацията на съоръжението. Стойността на проекта е 25 848 663 евро, от които 50% е безвъзмездна помощ от МФ "Козлодуй".

На монтажната площадка на двата нови багера бяха представителят на ЕК Джанфранко Брунети, асоциираният директор на МФ "Козлодуй" Валентин Шайдер, директорът на дирекция "Енергийни проекти и международно сътрудничество" в Министерството на енергетиката Венета Цветкова, Пламена Лакова от ЕБВР и консултантът Димитър Захариев.

Следващото посещение на делегацията се очаква за пуска на новите багери, които след завършването си ще се придвижат на собствен ход до местоназначението си на територията на Рудник Трояново-север.

     
Източник: Мини Марица-изток

Ключови думи: Мини Марица-изток   роторни багери   ЕК   ЕБВР   МФ Козлодуй  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...