Powerindustry Bulgaria  

ЕК констатира изпълнението на демонтажа на закритите блокове на АЕЦ Козлодуй

19.09.2019   |   Реализации
 

Държавното предприятие Радиокативни отпадъци (ДП РАО) посрещна мониторингова мисия по Програма Козлодуй на Европейската комисия (ЕК). Екипът посети машинните зали на спрените от I до IV блок в АЕЦ Козлодуй, които са в процес на извеждане от експлоатация. Комисията установи, че предвиденият демонтаж на оборудване в конвенционалната част на блоковете е приключен на 100%. Това беше ключов ангажимент на ДП РАО спрямо общия линеен график за извеждане от експлоатация, разчетен за периода до 2030 г. Първата операция по реален демонтаж беше проведена през лятото на 2011 г. и процесът приключи в края на месец август 2019 г., година преди крайния срок.

Мониторингова мисия  се провежда на всеки шест месеца и има за цел да установи реалния напредък на дейностите и проектите по извеждането, както и хода на изграждането на Националното хранилище за ниско- и средноативни РАО, които се финансират безвъзмездно от Международен  фонд "Козлодуй". Той от своя страна се финансира от Европейския съюз, както и от 10 страни – Австрия, Белгия, Дания, Франция, Гърция, Ирландия, Холандия, Испания, Швейцария и Обединеното кралство.

     
Източник: ДП РАО

Ключови думи: ДП РАО   АЕЦ Козлодуй   НХРАО  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...