Powerindustry Bulgaria  

Стартира изграждането на компресорни станции "Расово" и "Нова Провадия"

10.10.2019   |   Проекти
 
На 3 октомври т. г. Булгартрансгаз подписа договор с Ферощал Балкангаз за инвестиционно проектиране, доставка на необходимите материали и оборудване, изграждане и въвеждане в експлоатация на компресорни станции "Расово" и "Нова Провадия". Общата стойност на договора е 350 832 437 лв. без ДДС.
 
С изграждането на компресорните станции ще се повиши налягането по трасето на инфраструктурата от турско-българска до българо-сръбска граница - "Балкански поток". Разширението на газопреносната инфраструктура на територията на страната ще повиши сигурността на доставките на природен газ от различни източници, категорични са от дружеството.
 
Компресорна станция "Нова Провадия" ще бъде разположена в района на с. Ветрино, област Варна и ще се оборудва с 4 газотурбокомпресорни агрегата с мощност от по 10 MW. Компресорна станция "Расово" ще се намира в землището на с. Расово, област Монтана и ще бъде оборудвана с 3 газотурбокомпресорни агрегата с мощност от по 12 MW всеки. Компресорните агрегати ще бъдат снабдени с нискоемисионни горивни камери, отговарящи на най-високите екологични изисквания.
     
Източник: Булгартрансгаз

Ключови думи: Булгартрансгаз   Ферощал Балкангаз   компресорни станции  

Област: Енергетика  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...