Powerindustry Bulgaria  

26 ученици в дуална форма на обучение започват работа в ЧЕЗ

 
Общо 26 ученици в 11 и 12 клас в дуалната форма на обучение започват работа в ЧЕЗ Разпределение през септември и октомври, информираха от дружеството. От 17 септември на работните си места се завърнаха деветимата младежи от 12 клас на Професионалната гимназия по механоелектротехника – Плевен, които вече втора година учат, докато трупат трудов стаж. Те са разпределени в две от дирекциите на ЧЕЗ Разпределение – Мерене и управление на данни и Експлоатация и поддържане. 
 
Съгласно учебната си програма учениците ще работят 3 дни в седмицата в ЧЕЗ под ръководството на 5 наставници, които са сред опитните служители на ЧЕЗ Разпределение. От началото на октомври други 9 ученици от 11 клас на плевенската гимназия  подписаха трудовите си договори с ЧЕЗ Разпределение. Продължават работа в ЧЕЗ и дванадесетокласниците от Професионална гимназия по механоелектротехника "Н. Й. Вапцаров" - София, които още от предишната учебна година учат и работят.
 
"Осъзнавайки необходимостта от добра професионална подготовка, ЧЕЗ беше една от първите фирми, която подкрепи дуалното обучение по електротехника в България в рамките на проекта ДОМИНО, с паралелки в София и Плевен, а впоследствие и в Перник", разказват от дружеството.
     
Източник: ЧЕЗ

Ключови думи: ЧЕЗ   дуално обучение  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Обучения/Семинари

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...