Powerindustry Bulgaria  

Монтираха 16 pV панела на хижа Скакавица

10.10.2019   |   Реализации
 

Хижа Скакавица вече произвежда електричеството си сама, информираха от Грийнпийс - България. Върху фасадата на сградата са инсталирани 16 фотоволтаични панела с площ около 26 кв. м и с обща генерираща мощност 4,96 kWp. Новото оборудване на хижата ще подсигури електричество за най-важните нужди: хладилници и фризери, осветление, комуникациии, горелки за пелетните котли и др. 
 
В слънчев ден фотоволтаичната инсталация ще произвежда до 20 kWh електричество. Произведената електроенергия ще се използва за моментната консумация през деня, а излишното неизползвано електричество ще се съхранява в акумулаторен блок, който ще осигурява електрозахранване през тъмната част от денонощието. Към системата са добавени и с 8 бр. акумулатори най-висок клас AGM за дълбок разряд, осигурявайки 48 V напрежение с възможност да съхраняват близо 30 kWh.
 
Мощността е инсталирана от 8 курсисти от обучението на Грийнпийс – България и Центъра за енергийни решения, създадено за монтьори на фотоволтаични централи. То започна през пролетта, като премина през теоретична част и упражнения в соларната лаборатория в Професионалната гимназия в Бобов дол.

     
Източник: Грийнпийс - България

Ключови думи: Грийнпийс - България   Хижа Скакавица   Център за енергийни решения   ВЕИ   pV  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...