Powerindustry Bulgaria  
TLL Media
TLL Media

Евро Техноконсулт представи новото си енергийно дружество КМС

15.10.2019   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Собственикът на Евро Техноконсулт Теодор Осиковски обяви старта на новото си енергийно дружество КМС на пресконференция в Интер експо център - София, която се проведе на 10 октомври т. г. Компанията ще развива дейността си в областта на електромеханичната енергетиката, предоставяйки различни услуги на своите клиенти. Основната дейност на новото дружество ще бъде съсредоточена в дейности към АЕЦ Козлодуй. Освен ядрената централа, компанията заявява, че има експертния капацитет да се фокусира върху електромонтажни, строителни и други дейности за ТЕЦ Марица-изток 1 и 3, ЕСО, НЕК, ЧЕЗ, Енерго-про. Фирмата специализира в изработването на детайли и оборудване, предоставяне на сервизно обслужване. КМС e член на Българската търговско-промишлена палата, Камарата на строителите в България и Българския атомен форум – Булатом.

През септември т. г. Евро Техноконсулт придобива компанията КОМОС. Тя е регистрирана през 1990 г. с предмет на дейност услуги в сектор енергетика. Към днешна дата фирмата е трансформирана и изкупена изцяло, като тя вече носи името КМС. На пресконференцията беше представен и управителят на новото дружество - инж. Иван Личев, който сподели амбициите на поверената му структура.

Управителят на КМС инж. Иван Личев коментира специално за IndustryInfo.bg визията си за бъдещето на световната ядрена енергетика. Според него реакторите за термоядрен синтез все още са далеч от реализация. За сметка на това реакторите от V поколение са реалното бъдеще в сектора. "Очаквам новите реактори да могат да работят с отработено ядрено гориво, което само по себе си означава, че освен производството на екологично чиста енергия, модерните централи ще ни освобождават от част от отработеното гориво", заяви в заключение инж. Личев.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: TLL Media   КМС   Евро Техноконсулт   АЕЦ Козлодуй  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Интер Експо Център
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииЕкспертноПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...