Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

Форумът "БЕЗ аварии" поставя акцент върху решения за по-сигурна и безопасна енергетика

07.11.2019   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
На 14 и 15 ноември т. г. в Пловдив ще се проведе двудневен международен форум “БЕЗ аварии”. Лектори и изложители от 7 държави ще представят широк спектър от решения, приложими в енергетиката и основните производствени сектори. 
 
Делта Инструмент ще акцентира върху нови за нашия пазар газсигнализационни системи за опасни концентрации на избухливи или отровни газове. "Предотвратяването на аварии в индустрията чрез технологиите за автоматичен мониторинг е все още малко позната тема у нас", споделя Михаил Михайлов, управител на фирмата. Ще бъдат представени и ултразвукови детектори на Трокуттестгруп за намиране на утечки, които прецизно показват пропуски.
 
Две водещи компании ще представят системи за измерване и наблюдение на качеството на електроенергията. Тези решения осигуряват непрекъснато ел. захранване, спестяват енергия, удължават живота на оборудването и идентифицират товарите, генериращи замърсявания.
 
Сред акцентите е и производствената инфраструктура. Лектор от Института за пътна безопасност ще разгледа нови ефективни мерки за индустриална сигурност. Про Аудио България ще презентира японски комуникационни и алармени системи. Те са отличен канал за изпращане на съобщения, тъй като преодоляват шумовете от машини и открити пространства, използват се и в случай на евакуация.
 
Вниманието ще бъде насочено и към използването на интегрирана интелигентна платформа, осигуряваща безаварийно производство. Тя обединява видеонаблюдение, противопожарна система, контрол на достъпа и промишлена автоматизация.
 
Гост-лектор от Италия пък ще сподели полезни уроци, извлечени от реално възникнали аварии в петролната и газова индустрия.
 
Във връзка със стартирането през месец декември на прием на проекти по ОП "Иновации и конкурентоспособност"- процедура „Стимулиране внедряването на иновации в предприятия“ Деница Николова от Българската асоциация на консултантите по европейски програми ще разясни как малки, средни и големи предприятия могат да се възползват от тези възможности. 
 
Сред темите и продуктовите презентации са още инфрачервена термография, усилване и възстановяване на конструкции и лични предпазни средства.
     
Източник: Виа Експо

Ключови думи: Via Expo   Виа Експо   БЕЗ аварии  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

Отстъпка при регистрация до 1 ноември за ЕЕ & ВЕ, Smart Cities и Save the Planet


Corrosion Prevention Balkans разглежда как да се намалят вредите от корозията


seeSUSTAINtec 2020 представя възможностите за устойчиво развитие


Отстъпка при регистрация до 1 ноември за ЕЕ & ВЕ, Smart Cities и Save the Planet


Corrosion Prevention Balkans разглежда как да се намалят вредите от корозията


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...