Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

АББ доставя конверторни системи за най-мащабната офшорна вятърна ферма в света

07.11.2019   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
АББ спечели договор с енергийните компании SSE Renewables и Equinor за изпълнение на дейности по проект за свързване на най-големите офшорни вятърни ферми в региона Dogger Bank на Северно море към преносната мрежа на Обединеното кралство. За целта АББ ще достави своите високоволтови постояннотокови (HVDC) Light конверторни системи.
 
За първи път в Обединеното кралство предстои експлоатацията на високоволтова постояннотокова (HVDC) технология с по-малък отпечатък върху околната среда за свързване на офшорни вятърни ферми. Фермите на Dogger Bank ще захранват 4,5 милиона домове, а настоящият офшорен вятърен капацитет се повишава с 3,6 GW, което е еквивалентно на 5% от общото приблизително изчислено генериране на електричество на Обединеното кралство.
 
"При първото използване на HVDC технологията на пазара на офшорна вятърна енергия в Обединеното кралство АББ ще достави технология с един от най-малките отпечатъци върху околната среда – благодарение на най-компактния дизайн, комбиниран с най-ниските енергийни загуби в сектора на енергетиката", коментират от компанията.
 
“Спечелването на договорите от SSE Renewables и Equinor за забележителния проект Dogger Bank подчертава значението на иновативните офшорни вятърни технологии и експертен опит на АББ. Компанията ни е посветена на реализирането на устойчиви решения с революционни технологии и в проекта Dogger Bank ние ще помогнем офшорните вятърни централи да станат конкурентоспособни, по този начин допринасяйки за една по-силна, по-интелигентна и по-зелена електрическа мрежа”, сподели Клаудио Фачин, президент на бизнес направление “Енергийни мрежи” на АББ.
 
     
Източник: АББ

Ключови думи: АББ   високоволтова постояннотокова система   офшорна вятърна централа  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...