Powerindustry Bulgaria  

ЕК прие четвъртия списък с енергийни проекти - 14.11.2019

14.11.2019   |   Начало»Проекти
 
На 31 октомври т. г. Европейската комисия прие четвъртия списък на проекти от общ интерес (PCI) за свързана европейска енергийна мрежа, осигуряваща чиста, достъпна и сигурна енергия за европейците. Това съобщават от пресцентъра на ЕК.
Списъкът отразява значението на инфраструктурата за Енергийния съюз и представлява баланс между неговите цели: устойчивост, достъпност и сигурност на доставките.
 
Комисията определя най-важните проекти от общ интерес в целия ЕС, при което тези проекти могат да се възползват от опростени разрешителни процедури и от правото да кандидатстват за финансиране от ЕС. Сред включените български проекти в списъка са изграждането на електропровода от подстанция "Марица Изток" до гръцката "Неа Санта", увеличаване на преносната способност между България и Румъния, известна като коридор "Черно море", разширението на язовир "Яденица", нови електропроводи на ЕСО, разширението на газовото хранилище "Чирен" и други.
 
"Чрез нашите проекти от общ интерес изграждаме силни и добре свързани мрежи в цяла Европа, за да подобрим сигурността на доставките",коментира заместник-председателят на Енергийния съюз Марош Шевчович.
     
Източник: ЕК

Ключови думи: ЕК   ECO   енергийна мрежа  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...