Powerindustry Bulgaria  

АЕЦ Козлодуй участва в "Защита 2019"

 
На 19 и 20 ноември т. г. АЕЦ Козлодуй участва с общо учение в Националното пълномащабно учение "Защита 2019". В рамките му бяха симулирани поредица от хипотетични инциденти и откази на оборудване в различни обекти на ядрените съоръжения. Бе проверена и техническата изправност на системата за оповестяване, инсталирана в двукилометровата зона за превантивни защитни мерки в атомната електроцентрала. 
 
С помощта на софтуерни програми в Центъра за управление на авариите бяха направени изчисления за вероятностните радиологични последици въз основа на параметрите, описани в сценария на тренировката.
 
Целта бе да се оцени ефективността на действията и процедурите за защита на населението и да се провери готовността на органите за управление и силите за реагиране да действат в синхрон при възникване на евентуална авария.
 
В Националното пълномащабно учение „Защита 2019” се включиха всички аварийни структури на Единната спасителна система на България.
     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   "Защита 2019"   ядрени съоръжения  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Обучения/Семинари

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...