Powerindustry Bulgaria  

Продължава двустранното сътрудничество между България и Франция в енергетиката

12.12.2019   |   Бизнес
 
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и посланикът на Република Франция в България Н. Пр. Флоранс Робин обсъдиха енергийното сътрудничество между двете страни. Водещата тема на разговор бе бъдещото развитие на енергийните системи в България и в региона на Западните Балкани в контекста на предизвикателствата, свързани с изискванията за декарбонизация на икономиката.
 
"В интегрирания план "Енергетика и климат" сме предвидили въглищните ни централи да участват в енергийния микс до 2030 г., а в преходния период до 2026 г. ще се възползваме от механизма за капацитет, който осигурява допълнителен финансов ресурс на тези централи", коментира министър Петкова.
 
Н. Пр. Флоранс Робин декларира силния ангажимент на своята страна да подкрепи прехода към нисковъглеродна икономика в България. Като пример в тази посока бе изтъкнато доброто сътрудничество между АЕЦ Козлодуй и Фраматом.
 
Предстои да бъде подписана съвместна декларация, която ще конкретизира перспективите за сътрудничество в областта на енергетиката.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: МЕ   енергийно сътрудничество  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...