Powerindustry Bulgaria  

Проведе се семинар на тема "Ядрено законодателство в страните от ЕС"

 
От 20 до 24 януари т. г. в УНСС се проведе регионален семинар на тема "Хармонизиране на националното ядрено право с международното право, включително европейското право". Организатор на събитието е Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) съвместно с Международната агенция за атомна енергия (МААЕ). 
 
В семинара бяха включени лекции и дискусии по въпроси, свързани с изпълнението на програмата на МААЕ за сътрудничество в областта на законодателната помощ, международната правна рамка в областта на ядрената сигурност, изпълнението на европейските директиви по отношение на стандартите за ядрена безопасност, както и предизвикателствата пред развитието на законодателството в областта на ядрената сигурност.
 
Проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС и ръководител на катедра "Национална и регионална сигурност", коментира, че семинарът ще допринесе за укрепване на националните законодателства в сферата на ядрената сигурност и безопасност.
     
Източник: АЯР

Ключови думи: УНСС   МААЕ   АЯР   ядрена сигурност  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Обучения/Семинари

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...