Powerindustry Bulgaria  

Приеха изменения в Закона за безопасно използване на ядрената енергия

05.03.2020   |   Бизнес
 
На 25 февруари т. г. е публикуван Закон за изменение и допълнение на Закона за безопасно използване на ядрената енергия в Държавен вестник. Направените изменения и допълнения са в изпълнение на мерките за трансформация на модела на административно обслужване.
 
Сред приетите промени са отпадане на необходимостта от становище на председателя на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) за търговия с радиофармацевтици и намаляване на административната тежест върху предприятията, които експлоатират ядрени съоръжения и използват източници на йонизиращи лъчения. Въведен е срок за отстраняване на нередовности по заявления и документи за издаване на индивидуални административни актове за дейности по Закона, който е не по-кратък от 14 дни.
 
Техническият надзор на съоръженията с повишена опасност на територията на ядрена централа, които са специално разработени за използване в ядрената техника и имат значение за ядрената безопасност, е възложен на специализирано звено.
     
Източник: АЯР; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: АЯР   ядрена енергия   ядрена безопасност  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...