Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ предлага намаляване на цените в стопанския сегмент с близо 23%

02.04.2020   |   Бизнес
 

ЧЕЗ Електро внесе в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предложения за утвърждаване на цените за услугите "снабдяване с електрическа енергия" и "разпределение на електрическа енергия" за предстоящата ценова година - от 1 юли т. г.

Във връзка с очакваните промени в електроенергийния пазар Дружеството предлага намаляване на цените в стопанския сегмент с 22,88% за върхова тарифа и с 8,04% за дневна тарифа. Предложението включва и намаляване на цената на енергията за битовите клиенти с 10,38% при измерване с една скала.

Ценовото предложение на ЧЕЗ Разпределение цели покриване на реалните разходи за лицензионната дейност, подобряване на качеството на услугата, гарантиране на сигурността на доставките, както и развитие и разширяване на електроразпределителната мрежа.

Окончателните цени ще бъдат определени от КЕВР, като се отчетат и внесените заявления от производители на електрическа енергия.

     
Източник: ЧЕЗ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЧЕЗ   КЕВР   електроенергия  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...