Powerindustry Bulgaria  

Напредва работата по изграждането на Балкански поток

07.05.2020   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Напредва работата по изграждането на трасето на Балкански поток, съобщиха от Булгартрансгаз. Това установи проверка на място, извършена от министър-председателя Бойко Борисов и изпълнителния директор на дружеството Владимир Малинов. Двамата провериха строителните дейности по площадката на компресорна станция Расово и по линейната част от газопровода.

Строежът на компресорна станция "Расово" към момента е на етап изпълняване на фундаментите, предназначени за основа на газотурбокомпресорните агрегати. На финален етап са и грубият строеж и вътрешните електро- и ВиК инсталации на сградите. Компресорната станция е проектирана с площ от 120 дка. "Тя ще бъде оборудвана с три компресорни агрегата (2 работещи и 1 в резерв) с инсталирана мощност от по 12 MW за всеки от тях", обявиха от Булгартрансгаз.

Проектът Балкански поток е част от концепцията за Газов хъб Балкан, чиято цел е утвърждаване ролята на България като водещ търговски разпределителен център в региона. Проектът има ключово значение за изпълнение на приоритетите на правителството, свързани с диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на природен газ. Предстои изграждането на втора компресорна станция. Цялото трасе от турско-българската до българо-сръбската граница ще преминава през землищата на 34 общини в 11 области.

"Във временните строителни бази са доставени над 22 хил. бр. тръби за 265 км. На пристанище Бургас се намират още близо 6500 бр. тръби, достатъчни за още 79 км", обяви изпълнителният директор Владимир Малинов. Към 16 април са разнесени тръби за около 220 км, от които са заварени 150 км. В момента дневно се изкопава по 1 км траншея и се полагат по 900 м тръби в посетения участък.

     
Източник: Булгартрансгаз

Ключови думи: Булгартрансгаз   Балкански поток   Газов хъб Балкан   газопровод   компресорна станция  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...