Powerindustry Bulgaria  

Мини Марица-изток участва в работна среща по проект за преминаване към чиста енергия

09.07.2020   |   Бизнес
 

Мини Марица-изток взе участие в работна среща на заинтересованите страни по проект "Подкрепа за преминаване към чиста енергия в ЕС региони с интензивен въгледобив", с работно заглавие DeCarb. Проектът се финансира от програма INTERREG EUROPE (85%) и Република България (15%). Участието на представители на Мини Марица-изток е по покана на Агенцията за регионално икономическо развитие - Стара Загора (АРИР) и Черноморския изследователски енергиен център (ЧИЕЦ). 

В рамките на срещата бяха представени опитът на други държави в енергийния преход и възможностите за прилагане на чужди добри практики у нас. Българският клъстър за биотехнологии представи възможности за развитието на региона като водещ в сферата на биотехнологиите, които имат потенциала за създаване на работни места и положителен БВП, чрез развиване на производства с висока добавена стойност. 

Сред акцентите беше и технология за прозводства на ел.енергия от въглищата на Маришкия басейн, със силно редуцирани емисии СО2 и производство на суровини за вторични производства.

     
Източник: Мини Марица-изток

Ключови думи: Мини Марица-изток   ЕС   ЧИЕЦ   БВП   чиста енергия   въгледобив  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...