Powerindustry Bulgaria  

КЕВР публикува списък на лицензирани търговци на електрическа енергия

13.08.2020   |   Бизнес
 

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) публикува списък на доставчици на електрическа енергия, които притежават лицензии за "търговия с електрическа енергия" като координатори на балансиращи групи, във връзка с либерализацията на електроенергийния пазар.

Целта на предоставените данни е да бъдат облекчени небитовите потребители, присъединени към електроразпределителната мрежа на ниско напрежение, които в момента се снабдяват с електроенергия от регулирания пазар. В съответствие с измененията на Закона за енергетиката (ЗЕ), от 1 октомври т. г. те трябва да излязат на свободния пазар, като изберат доставчик на електрическа енергия.

В определения от ЗЕ срок – 30 септември т. г. всеки небитов клиент следва да избере доставчик, с който да сключи договор за доставка на електрическа енергия, въз основа на предоставени оферти и свободно договаряне или при условията и по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП).

     
Източник: КЕВР; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: КЕВР   ЗЕ   ЗОП   електроенергиен пазар  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...