Powerindustry Bulgaria  

ICGB усвои 30 млн. евро по заема от ЕИБ за газовия интерконектор с Гърция

27.08.2020   |   Бизнес
 

Проектната компания ICGB, отговаряща за изпълнението на газовия интерконектор Гърция-България, успешно усвои първите 30 млн. евро от заемното финансиране от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Общата стойност на финансирането от ЕИБ за целите на проекта възлиза на 110 млн. евро, които са обезпечени с гаранция от страна на българската държава.

Договорът за заем от страна на ЕИБ е сключен с Българския енергиен холдинг (БЕХ) през 2019 г., като така финансирането на проекта IGB е напълно обезпечено. Общата стойност на интерконектора, който ще свързва газопреносните мрежи на България и Гърция, е близо 240 млн. евро.

"Това е безусловно постижение, което коства много комплексна подготовка и съвместни усилия както от страна на проектната компания, така и от страна на ЕИБ и БЕХ, тъй като усвояването на такъв ресурс изисква предварителното изпълнение на редица сериозни условия", коментират изпълнителните директори на проектната компания Теодора Георгиева и Константинос Караянакос.

     
Източник: AGC

Ключови думи: AGC   ICGB   IGB   ЕИБ   БЕХ  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...