Powerindustry Bulgaria  

КЕВР утвърди образец на типов договор за продажба на електрическа енергия

03.09.2020   |   Бизнес
 

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) проведе заседание, на което утвърди образец на типов договор за продажба на електрическа енергия на небитови клиенти. 

В съответствие с измененията на Закона за енергетиката (ЗЕ),  от 1 октомври т. г.  всички небитови потребители, които в момента се снабдяват с електроенергия от регулирания пазар, трябва да излязат на свободния пазар, като изберат доставчик на електрическа енергия. Със сключването на типови договори небитовите клиенти, които до 1 октомври т.г. не са излезли на свободния пазар, ще могат да останат при досегашния си доставчик за периода 1 октомври т. г.- 30 юни 2021 г.

Утвърденият образец на типов договор е систематизиран в десет раздела, които съдържат предмета на договора, срока и условията за влизането му в сила, правата и задълженията на страните, цени, фактуриране и плащания, условията и реда за временно преустановяване и възстановяване продажбата на електрическа енергия, условията и реда за изменение и прекратяване на договора, отговорности и санкции, както и решаване на спорове и непреодолима сила.

     
Източник: КЕВР; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: КЕВР   ЗЕ   електрическа енергия  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...