Powerindustry Bulgaria  

АББ България - клон Петрич спечели награда за енергийна ефективност на Young Energy Europe

17.09.2020   |   Бизнес
 

Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) за трети път отличи най-добрите енергийни скаути на България. AББ България - клон Петрич спечели голямата награда за енергийна ефективност с проект за изграждане на 30 kWp фотоволтаична инсталация за собствено потребление.

Спестяванията от проекта възлизат на 37 702 кВтч/г ел. енергия и 32,24 т CO2/г въглеродни емисии, като периодът на възвръщаемост е 6,5 г.

Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт - Варна получи специална награда "Зелено бъдеще" за изграждане на фотоволтаична инсталация към сграда Поддръжка на летище Варна. Специална индивидуална награда получи скаутът от Стимекс с проект за оптимизация на енергийни разходи за отопление, с който се предвиждат спестявания от 45,71 т CO2/г въглеродни емисии.

Young Energy Europe е част от Европейската инициатива за опазване на климата (EUKI) и се финансира от германското федерално министерство на околната среда, опазването на природата и ядрената безопасност. За 3 години чрез проекта в България са обучени общо 102 скаути от 29 фирми и са спестени 13 957 т въглеродни емисии.

     
Източник: ГБИТК

Ключови думи: ГБИТК   АББ България   ABB   Young Energy Europe   фотоволтаична инсталация   въглеродни емисии  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...