Powerindustry Bulgaria  

Провежда се 64-ата сесия на Генералната конференция на МААЕ

24.09.2020   |   Събития
 

От 21 до 25 септември т. г. във Виена се провежда 64-ата редовна сесия на Генералната конференция на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ). Ръководител на българската делегация е председателят на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) ст.н.с. д-р Лъчезар Костов.

В рамките на конференцията се избират нови членове на Съвета на управляващите, назначава се Генерален комитет и се обсъжда годишният доклад за дейността на МААЕ за 2019 г. В дневния ред са включени и въпроси, свързани с бюджета на МААЕ за 2021 г. и мерките за укрепване на международното сътрудничество в областта на ядрената безопасност, сигурността и радиационната защита. Сред акцентите е и дейността на МААЕ в областта на техническото сътрудничество, ядрената наука, технологиите и приложението на ядрените методи, подобряването на ефективността и ефикасността на системата на Гаранциите по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, както и прилагането им в КНДР и Близкия Изток.

     
Източник: АЯР; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: АЯР   МААЕ   ядрена безопасност  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...