Powerindustry Bulgaria  

Доставиха парогенераторите за I енергоблок на АЕЦ Аккую в Турция

15.10.2020   |   Бизнес
 

Доставиха 4 парогенератора с тегло 365 т всеки, предназначени за I енергоблок на АЕЦ Аккую, провинция Мерсин в Турция. Изпращането на оборудването стартира на 22 август т. г. в завода на Атоммаш. Парогенераторите са транспортирани в затворени трюмове, а за разтоварването им на площадката бе използван гъсеничен кран Liebherr LR 1800.

Предстои да преминат входен контрол, който включва оценка на документацията, количеството и качеството на доставените материали, както и преглед за отсъствие на дефекти.

Парогенераторът е основно оборудване за първи контур на реактора с дължина 15 м и диаметър над 4 м. Той представлява хоризонтален цилиндричен съд с две елиптични дъна. В средната част има колектори за преминаване на топлоносителя, който за АЕЦ Аккую е химически обезсолена вода. Проектът включва четири енергоблока с реактори с руски дизайн ВВЕР-1200 от поколение 3+, като всеки енергоблок има по четири парогенератора.

     
Източник: Икона комюникейшънс груп

Ключови думи: Икона комюникейшънс груп   АЕЦ Аккую   парогенератори  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...