Powerindustry Bulgaria  

Приключи националният конкурс за есе на АЕЦ Козлодуй и ИКЕМ

 

Приключи националният конкурс за есе, организиран за втори път от АЕЦ Козлодуй и Индустриален клъстер Електромобили (ИКЕМ), на тема "Ядрената енергетика – в симбиоза с електрическата мобилност". Той се проведе сред ученици от българските средни професионални гимназии. Инициативата бе подкрепена и от АЕЦ Козлодуй – Нови мощности, Българското ядрено дружество (БЯД) и община Козлодуй.

В конкурса се включиха 17 ученици от 9 до 12 клас от градовете София, Варна, Бургас, Гоце Делчев, Своге, Козлодуй, Сливен и Лом, като тяхната задача беше да откроят ползите от взаимодействието между два от съвременните нискоемисионни технологични сектори – атомната енергетика и електромобилната индустрия, за справяне с екологичните проблеми на съвременните общества.

Аналитичният и задълбочен подход и собствената интерпретация на проблема изведоха на първо място есето на Анатоли Нанов от 9 клас на Професионална гимназия по ядрена енергетика (ПГЯЕ) "Игор В. Курчатов" в Козлодуй. Паралелно с общото класиране АЕЦ Козлодуй присъди и една специална награда, която получи Марина Димитрова от Варна, чието есе, с помощта на научни факти, подробно и прецизно разкрива взаимовръзки, изтъкващи предимствата на ядрената енергетика в общия енергиен микс.

     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   ИКЕМ   ядрена енергетика   електрическа мобилност  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Обучения/Семинари

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...