Powerindustry Bulgaria  

DESFA подписа споразумение за участие в LNG терминала край Александруполис

05.11.2020   |   Бизнес
 

Газтрейд подписа споразумение с гръцкия национален газов оператор DESFA за придобиване на 20% от капитала и участие в LNG терминала край Александруполис. Споразумението е подписано в Атина от председателя на борда на директорите на Газтрейд Елмина Копелузу и от главния изпълнителен директор на DESFA Никола Батилана.

В рамките на срещата се сключи и ново споразумение между акционерите в компанията - GasLog Cyprus Investments Ltd, DEPA Commercial SA, Газтрейд, Булгартрансгаз и DESFA. Газтрейд отговаря за изпълнението на проекта за LNG терминал при Александруполис, който ще осигури нов път към енергийните пазари в Югоизточна и Централна Европа. Проектът включва изграждането на офшорно плаващо, складиращо и регазифициращо звено (FSRU) за приемане, съхранение и регазификация на втечнен природен газ. Капацитетът на терминала за съхранение на LNG ще бъде 170 000 кубични м, а капацитетът за доставки на природен газ ще надхвърля 5,5 милиарда кубични м/г.

Очаква се LNG терминалът край Александруполис да заработи в началото на 2023 г. Новото споразумение подлежи на одобрение от компетентните национални и европейски органи.

     
Източник: Газтрейд

Ключови думи: Газтрейд   DESFA   LNG   Булгартрансгаз  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...