Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ и ТУ-София ще си сътрудничат в подготовката на кадри за българската енергетика

12.11.2020   |   Бизнес
 

ЧЕЗ и Техническият университет-София (ТУ-София) подписаха споразумение за продължаване на стратегическото си партньорство. Те ще си сътрудничат в подготовката на кадри за българската енергетика и в популяризирането на сектора сред младите хора.

"Подпомагането на професионалното образование е основен елемент в стратегията на ЧЕЗ за устойчиво развитие. Целта на дружеството като работодател е да създава успешни и мотивирани специалисти и да им даде възможности за професионално и личностно развитие в областта на българската енергетика. Техническият университет е наш основен партньор в постигането на тази цел", коментира Карел Крал, регионалният мениджър на ЧЕЗ за България.

ЧЕЗ развива дългосрочна политика в подкрепа на професионалното образование в България. Част от тази политика е устойчивото партньорство с професионалните гимназии и висшите учебни заведения с профил "Електроенергетика". През 2020 г. дружеството създаде специализиран сайт "Енергия за бъдещето", чрез който да мотивира младите хора да изберат електроенергетиката за своя кариера.

     
Източник: ЧЕЗ

Ключови думи: ЧЕЗ   ТУ-София   енергетика  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...