Powerindustry Bulgaria  

Обсъдиха промените в Наредбата за лицензиране на дейностите в енергетиката

03.12.2020   |   Бизнес
 

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) проведе обществено обсъждане на проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба №3 за лицензиране на дейностите в енергетиката (НЛДЕ).

От 1 януари 2021 г. търговците на природен газ вече ще подават пред КЕВР заявления за издаване на лицензия, тъй като от 1 октомври 2021 г. търговията с природен газ ще се извършва само въз основа на издадена лицензия. Това изисква подробно да бъдат регламентирани условията и редът за издаване на лицензии на търговци с природен газ, реквизитите, които следва да съдържа заявлението за издаване на такава лицензия, както и необходимите документи, прилагани към него.

Проектът за изменение на НЛДЕ цели да обезпечи осъществяването на търговията с природен газ, като детайлно урежда реда, начина и процедурата по издаване на съответната лицензия на лицето, което ще извършва тази дейност. С цел защита на интересите на страните по сделките с природен газ е въведено задължението търговецът на природен газ да поддържа изрично обезпечение в размер на 1/24 от годишния оборот, но не по-малко от 150 хил. лв. Променят се и изискванията по отношение на необходимата информация в бизнес плана за лицензиантите.

Окончателното решение на КЕВР във връзка с промените в Наредба №3 ще бъде прието на закрито заседание на 23 декември т. г.

     
Източник: КЕВР

Ключови думи: КЕВР   НЛДЕ   природен газ  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...