Powerindustry Bulgaria  

Доставките на линейни тръби за газовата връзка с Гърция приключват до края на декември т. г.

17.12.2020   |   Бизнес
 

Производството и доставките на линейни тръби за изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България (IGB) приключват до края на декември т. г. Това съобщи Теодора Георгиева, изпълнителен директор на проектната компания ICGB.

Тя представи актуална информация за напредъка по реализацията на проекта IGB по време на кръгла маса, организирана от посолството на САЩ в България, Булгартрансгаз и Американската търговска камара в България. Събитието се проведе онлайн и беше посветено на потенциала на втечнения природен газ (LNG) и неговото място в бъдещето на енергийния сектор.

"Геодезическото заснемане и доставките на линейни тръби за целите на проекта ще бъдат завършени в рамките на идните дни, а разчистването на трасето по целия маршрут на IGB е завършено на около 85%. Разнасянето на тръбите по трасето продължава по план и към 8 декември има 114 км разнесени тръби в подготовка за следващите стъпки. Напредват и процесите по заваряване на тръбите, подготовка на студено огънати колена и термосвиваеми маншони. Към момента над 80 км са заварени, а близо 50 км от заварените участъци са положени в изкопаната траншея. Обратното засипване на траншеята в готовите участъци продължава, последвано от инсталиране на оптични кабели и рекултивация", коментира изпълнителният директор на ICGB от българска страна.

     
Източник: ICGB; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ICGB   IGB   LNG  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...