Powerindustry Bulgaria  

Енерго-Про получи награда за най-добър търговец в пазарния сегмент "Ден напред"

28.01.2021   |   Бизнес
 

Енерго-Про получи награда от Българската независима енергийна борса (БНЕБ) за най-добър търговец в пазарния сегмент "Ден напред" през 2020 г. Отличието беше връчено на компанията на онлайн събитие, организирано по повод 5-годишнината от първата реална борсова сесия в този сегмент.
 
Изтъргуваните обеми на Енерго-Про в сегмента "Ден напред" са над 2 300 000 МВтч, от които над 600 000 МВтч зелена енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) и енергия от високоефективно комбинирано производство (ВЕКП). Дружеството обслужва над 27 000 клиенти на свободния пазар на електрическа енергия и е един от най-големите координатори на балансиращи групи от ВЕИ и ВЕКП.
 
"Стартирането на Българската независима енергийна борса преди 5 години изигра огромна роля в развитието на либерализирания пазар в страната и промени ежедневието на търговските участници. Израз за добрата работа на пазара "Ден напред" са и българските енергийни фючърси, които за краткото време от старта на своята търговия се радват на по-висока ликвидност спрямо редица европейски пазари. Приемаме отличието като признание за усилията на целия екип на компанията и подкрепа на нашия стремеж да предлагаме все повече иновативни продукти, които да привличат все повече клиенти на либерализирания пазар", коментира Пламен Стефанов, изпълнителен директор на Енерго-Про.

     
Източник: Енерго-Про; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Енерго-Про   БНЕБ   Ден напред   ВЕИ   ВЕКП  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...