Powerindustry Bulgaria  

Енерго-Про изгради фотоволтаична централа в Севлиево

18.03.2021   |   Реализации
 

Енерго-Про изгради фотоволтаична централа за фирма Виамат Бис в Севлиево. Проектът включва общо 68 монокристални соларни панела и един трифазен инвертор. Фотоволтаичната електроцентрала е изградена върху покрива на производствената сграда на Виамат Бис върху площ от 445 кв. м, а годишната ѝ производителност е малко над 33,7 MWh. Генерираната слънчева енергия ще бъде използвана за собствени нужди на фирмата, а излишното количество ще се продава в мрежата.

Фирма Виамат Бис работи в областта на стоманената промишленост у нас и има почти десетгодишен опит в производството на тръбни месингови детайли за ВиК индустрията. Продукцията си компанията реализира както на територията на България, така и в редица европейски държави.

"От една страна, решението да инвестираме в собствена фотоволтаична електроцентрала дойде, за да покриваме част от разхода си на енергия за производствените цели на нашата фирма, от друга,заради безспорния екологичен ефект при реализацията на подобен проект. Доволни сме, че в партньорство с нашия доставчик на електроенергия Енерго-Про ще допринесем за намаляване на въглеродните емисии и ще оставим нашия отпечатък върху "зеленото" бъдеще на нашата планета", коментира Михаил Атанасов, управител на Виамат Бис.

     
Източник: Енерго-Про

Ключови думи: Енерго-Про   Виамат Бис   фотоволтаична централа  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...