Powerindustry Bulgaria  

Предстои трета отворена среща по научна програма "Нисковъглеродна енергия за транспорта и бита"

10.06.2021   |   Бизнес
 

На 11 юни т. г. онлайн ще се проведе третата отворена среща по националната научна програма "Нисковъглеродна енергия за транспорта и бита (ЕПЛЮС)". Научната програма е финансирана от Министерството на образованието и науката (МОН).

В рамките на изследванията си по програмата българските учени разработват нови методи за съхранение на енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), ефективни методи за улавяне и оползотворяване на въглероден диоксид и възможности за приложението на водорода в транспорта. По време на срещата ще бъде представен и напредъкът по двата демонстрационни проекта на програмата – "Зелена къща", който демонстрира автономно топло- и електрозахранване на малки еднофамилни къщи или бизнес обекти чрез хибридна енергийна система с нулеви емисии, и по проекта "Тролейбус с хибриден удължител на пробега батерия – горивна клетка". Ще бъдат представени и първите критични анализи върху състоянието на научните изследвания и пазара в областите на програмата, както и защитени с патенти и полезни модели разработки.

     
Източник: БАН; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БАН   МОН   ЕПЛЮС   ВЕИ  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...