Powerindustry Bulgaria  

БНЕБ и СУ развиват образователни инициативи за енергийния пазар - 24.06.2021

24.06.2021   |   Начало»Бизнес
 

Българска независима енергийна борса (БНЕБ) и Стопанският факултет към СУ "Св. Климент Охридски" подписаха споразумение за сътрудничество. Двете страни ще си партнират в обучението на студенти в областта на борсовия пазар и търговията с електрическа енергия от началото на новата учебна година.

"Да допринасяме за обучението на бъдещите специалисти със знания и практически опит за нас е важна мисия. Убедени сме, че синергията между бизнес експертизата на екипа ни и академичния фундамент, който преподавателите от Стопански факултет изграждат, ще създаде висококвалифицирани професионалисти за индустрията ни", коментира Константин Константинов, изпълнителен директор на БНЕБ.

БНЕБ и Стопанският факултет ще обсъждат промени в дисциплините, преподавани в бакалавърските и магистърските програми, съобразно актуалните потребности на бизнеса, включително въвеждане на нови курсове и специалности. Експерти от Борсата ще представят реални казуси от практиката и ще дискутират включването им в учебния процес, както и ще изнасят практически ориентирани презентации в областта на борсовия пазар и търговията с електрическа енергия.

     
Източник: БНЕБ; Снимка: СУ

Ключови думи: БНЕБ   СУ  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...