Powerindustry Bulgaria  

Стартира изграждането на фотоволтаичен парк "Аурубис-1"

25.06.2021   |   Проекти
 

Aurubis България стартира строителството на фотоволтаичен парк "Аурубис-1" край медодобивния завод на компанията в Златица.

На официалното откриване на строителните работи по изграждане на слънчевата електроцентрала присъстваха министърът на икономиката Кирил Петков, главният изпълнителен директор на Aurubis AG – Хамбург Роланд Харингс, ръководителите на Aurubis България и ЧЕЗ България и представители на местните власти в Пирдоп и Златица.

Проектът включва инсталиране на над 20 000 фотоволтаични панела върху парцел от 104 000 кв. м. Слънчевата електроцентрала "Аурубис-1" ще оптимизира външното потребление на ток в медодобивния завод с 11 000 MWh годишно, а за период от 15 години общото производство на възобновяема енергия ще възлезе на близо 170 000 MWh. Ще бъдат спестени 15 000 т емисии на CO2 годишно или над 225 000 т за планирания период на експлоатация.

Министър Петков поздрави компанията за мащабната инвестиция и обяви, че инвестиции в "чисти" енергийни източници означават отговорност към обществото и към околната среда. Министърът добави , че се надява на все повече инвестиции в зелена енергия, както и в производства с висока добавена стойност.
"Слънчевата централа "Аурубис-1" е важен стратегически проект за цялата ни компания по пътя ни към декарбонизирано бъдеще", каза от своя страна Роланд Харингс и допълни, че това показва и постоянния ангажимент на компанията към производството и инвестициите й в България.

     
Източник: Aurubis България

Ключови думи: Аурубис   Aurubis   фотоволтаични паркове   медодобивна промишленост  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...