Powerindustry Bulgaria  

АЯР представи отчет за дейността си през 2020 г.

01.07.2021   |   Бизнес
 

Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) отчете дейността си в Годишния доклад за 2020 г. Докладът съдържа данни за състоянието на ядрената безопасност и радиационната защита в България.

В направения от регулатора отчет са разгледани всички аспекти на дейността – експлоатацията на ядрените съоръжения, анализите и оценките на безопасността, управлението на радиоактивните отпадъци, отчетът и контролът на ядрения материал, регулирането на дейностите с източници на йонизиращи лъчения. Отбелязано е и че агенцията изпълнява всички свои задължения, произтичащи от членството на страната ни в международни организации, асоциации и групи. 

"Постигнатото през 2020 г. е резултат на добрата организация на работата в агенцията, на професионализма и опита на нейните служители и на стремежа ни да усъвършенстваме дейността си с цел осигуряване безопасността на ядрените съоръжения, източниците на йонизиращи лъчения, управлението на радиоактивните отпадъци и отработеното ядрено гориво", посочва в доклада председателят на АЯР Цанко Бачийски.

Годишния доклад на АЯР за 2020 г. може да откриете тук.

     
Източник: АЯР; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: АЯР   ядрени съоръжения   радиоактивни отпадъци  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...