Powerindustry Bulgaria  

Денят на соларната енергия 2021 очерта перспективи за чиста енергия

08.07.2021   |   Събития
 

През юни т. г. се проведе първият Ден на соларната енергия. Организатор на събитието са фирмите вносители на оборудване за изграждане на соларни инсталации КП Имобилиен и Фотомейт България.

По време на форума беше демонстрирана соларната инсталация на Huawei в Европа от островен тип. Стана ясно, че соларните инсталации към момента осигуряват 25% от възобновяемата енергия или около 4% от общото потребление в България.

Председателят на Българската фотоволтаична асоциация (БФА) Меглена Русинова редстави текущото ниво на използване на соларни централи, което възлиза на малко под 1200 MW към края на 2019 г. Тя подчерта, че Българската фотоволтаична асоциация работи в посока облекчаване на режима за изграждане на соларни инсталации, по-малко административни разходи и увеличаване до 250 млн. на средствата в Плана за възстановяване и устойчивост.

Присъстващите имаха възможност да се насладят на първото "слънчево кафе", произведено от кафемашина, захранена изцяло от соларна инсталация.

     
Източник: КП Имобилиен,Фотомейт България

Ключови думи: КП Имобилиен   Фотомейт България   БФА   соларна енергия  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...