Powerindustry Bulgaria  

ТЕЦ Марица изток 2 включва мощности за работа на свободния пазар

12.08.2021   |   Бизнес
 

Министерството на енергетиката (МЕ) и ТЕЦ Марица изток 2 водят активна комуникация относно създадената пазарна ситуация с рекордно високи цени на електроенергията на Българската независима енергийна борса и възможностите за реализиране на допълнителни приходи от страна на централата.

В резултат на проведените разговори на пълна мощност е пуснат трети блок на централата – 210 MW, която стандартно работи с два от своите осем блока. Това веднага се отрази върху цените, намалявайки техните стойности с около 70 лв. за ден.

По данни на Българската независима енергийна борса на 9 август т. г. цените на електроенергията на сегмента "Ден напред" отново са надвишили 300 лв/МWh . В отговор на тази ситуация ръководството на Министерството на енергетиката настоя пред ръководството на ТЕЦ Марица изток 2 да бъдат пуснати допълнителни мощности на централата за работа на свободния пазар.

     
Източник: МЕ; Снимка: ТЕЦ Марица изток 2

Ключови думи: МЕ   ТЕЦ Марица изток 2   БНЕБ  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...